Spring naar inhoud

Veelgestelde vragen

In het kort

Heb je vragen over het gebruik van Schipperskwartier Bepaalt? Kijk dan eerst of je vraag op deze pagina beantwoord wordt.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar schipperskwartierbepaalt@denhaag.nl. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Waar vind ik de uitslag en hoe is die bepaald?

Op maandag 25 januari 2021 wordt de uitslag bekend gemaakt. De uitslag wordt ook op deze website gepubliceerd met daarbij een uitleg hoe de uitslag tot stand is gekomen.

Hoe is deze uitslag tot stand gekomen?

Van 7 december 2020 t/m 10 januari 2021 konden alle bewoners van Schipperskwartier van 12 jaar en ouder hun favoriete plannen voor Schipperskwartier selecteren voor een totaalbedrag van € 30.000,-. Met een persoonlijke stemcode die bewoners per brief ontvingen, konden zij op deze website stemmen op plannen. De plannen die het vaakst zijn gekozen en die samen maximaal € 30.000,- bedragen, worden uitgevoerd.

Hoe is de berekening precies gemaakt?

Het wijkbudget van € 30.000,- wordt gevuld met de plannen die de meeste stemmen hebben gekregen, totdat het budget op is. Op de pagina  uitslag zie je dat de 8 plannen met de meeste stemmen in totaal € 29.700,- van het budget bedragen.

Krijgen de indieners van de winnende plannen het bedrag meteen op hun rekening gestort?

Nee. Eerst wordt gekeken wie het plan gaat realiseren. In sommige gevallen is dat de gemeente, in andere gevallen een bedrijf, bewoner of een maatschappelijke organisatie. Dat hangt helemaal af van de aard van het plan. De gemeente kan het bedrag alleen uitkeren aan een rechtspersoon, bijvoorbeeld een bedrijf of maatschappelijke instelling en niet rechtstreeks aan een bewoner. Indien een bewoner zelf de uitvoerende partij van het winnende plan is, zal het bedrag via het Trefpunt Vliethage worden uitgekeerd.

Ik wil graag een plan indienen voor een andere wijk in Stadsdeel Laak. Kan dat?

Leuk dat je zo enthousiast bent over Schipperskwartier Bepaalt. Dat zijn wij ook! Schipperskwartier is de derde wijk in stadsdeel Laak met een eigen wijkbudget. In 2017 is er voor het eerst geëxperimenteerd met een wijkbudget in Spoorwijk. Het jaar daarop heeft Laak Centraal een wijkbudget gekregen. Na Schipperskwartier komen andere wijken in Stadsdeel Laak aan de beurt: Laakhavens (2021), Molenwijk (2022) en Binckhorst (2023).

Ook los van het wijkbudget helpen wij je graag om je initiatief verder te helpen. Zo kijken wij of je idee uitvoerbaar is en of het in aanmerking komt voor een activiteitensubsidie

Hoe veilig is deze site?

Schipperskwartier Bepaalt neemt beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. Meer weten over privacy en beveiliging van persoonsgegevens? Lees dan onze privacyverklaring.

De site werkt niet goed. Waar moet ik dit melden?

Vervelend dat de site niet werkt. We willen dit snel oplossen. Stuur een e-mail naar schipperskwartierbepaalt@denhaag.nl met daarin een korte uitleg waar het mis gaat en eventueel de URL van de pagina waar het over gaat. We proberen het probleem dan zo snel mogelijk op te lossen.

Login om verder te gaanAnnuleren